Barcelona s’ha convertit en una jungla “: la inseguretat i els robatoris ofeguen els barems

Per

Barcelona s’ha convertit en una jungla “: la inseguretat i els robatoris ofeguen els barems

La prostitució, els robatoris i les baralles s’han convertit en el dia a dia de la Rambla, una zona d’obligada visita per al turista.

Barcelona, el bressol del turisme, viu un dels seus pitjors moments. Els viatgers s’han començat a oblidar de la Ciutat Comtal, el que ha fet saltar les alarmes de tots els sectors que es nodreixen d’aquests cotitzats visitants.

La caiguda de l’ocupació hotelera i, sobretot, de la facturació aquest estiu és el senyal definitiva de que alguna cosa està passant a la capital catalana. No només hi ha menys turistes, és que són de pitjor qualitat. El passat mes de juliol, l’ocupació va ser del 91%, fet que suposa un 0,7% menys respecte a l’any 2017. Llavors, el preu mitjà de les habitacions va ser de 150 euros, un 7% menys que l’any anterior, i la facturació va caure un 7,31%.

A l’agost va ser encara pitjor. En el vuitè mes de l’any l’ocupació es va situar en el 88%, el que representa un descens de l’1% en relació a l’any 2017. El preu mitjà de les habitacions va ser de 135 euros al mes estrella de l’estiu, el que suposa una reducció del 19% respecte a l’any anterior i que la facturació patís un descens del 20%.

Llista de factors que expliquen la pèrdua d’atractiu de Barcelona.

De molts d’ells, responsabilitza les polítiques de l’Ajuntament que dirigeix Ada Colau. Per Clos, el consistori té un “posicionament negatiu cap a l’activitat turística de la ciutat” que ha provocat “un increment de la inseguretat, la proliferació de les activitats il·legals, l’augment de les actituds incíviques als carrers i la falta de neteja en diferents espais públics “.

Entre els episodis més destacats de l’estiu, que han maltractat la imatge de Barcelona. Clos va destacar:

  • l’agressió d’un venedor del top manta a un turista nord-americà.
  • l’augment dels robatoris de rellotges de luxe a les portes dels hotels.
  • l’increment de les bandes de lladres organitzades i la proliferació de comportaments incívics.

“També han contribuït a la pèrdua de reputació de la capital catalana” altres factors “com la inestabilitat política, les vagues de l’aeroport d’aquest estiu i els atemptats de fa un any”

Que hagin arribat menys turistes als hotels de Barcelona, i que els que hagin arribat, es gratin menys la butxaca, també ha tingut un efecte directe en els bars i restaurants de la ciutat. “Hem notat tant la baixada del turisme com del perfil de la clientela. Aquest estiu hi ha hagut molts més turistes motxillers, dels que miren el compte de dalt a baix o ja la porten feta de casa”, explica Daniel, un dels responsables de Taller de Tapes, un local ubicat a la Rambla.

La Rambla és un dels carrers més conegudes de la ciutat i també una de les més conflictives. La prostitució, els robatoris i les baralles s’han convertit en el dia a dia d’aquesta zona d’obligada visita per al turisme. “Hi ha molta inseguretat, no s’imaginen la de robatoris que he evitat aquest estiu”, afirma Carlos. La delinqüència està arribant al punt que els propis amos o empleats dels bars han d’actuar com a guardians de les pertinences dels seus clients. “L’altre dia a les 11 de la nit vaig haver de amagar al restaurant a un senyor amb quatre maletes perquè li havien envoltat uns quants i li anaven a robar.

Quant a l'autor

administrator