15 DENUNCIES PER ROBATORI DIARIAMENT A BARCELONA

Per

15 DENUNCIES PER ROBATORI DIARIAMENT A BARCELONA


El ‘kit de supervivència’ després dels robatoris a les platges.

En ple dia de dissabte passat, amb la platja de la Barceloneta gairebé deserta, dos delinqüents es van acostar sigilosament a un grup de turistes asiàtics que gaudien de les vistes a la riba. Mentre un va preguntar alguna cosa per distreure el grup, l’altre es va emportar la bossa d’una jove ocult sota una americana. Va ser vist i no vist. Els dos es van esfumar i la víctima va arrencar a córrer massa tard. I així un dia rere l’altre. “Això fa molt de mal a la zona, els turistes es van espantats”, indiquen en un restaurant.

És trist, però a la platja cal anar gairebé sense diners, sense targetes de crèdit, sense mòbils ni res de valor “Ho diu un treballador que porta anys a la plaça del Mar de Barcelona i que contempla diàriament el tràfec de lladres i víctimes que, en va, es juguen als córrer darrere d’ells. els robatoris a despistar a la platja s’han convertit en rutina els últims anys, encara que ara ja no distingeixen de temporades, es produeixen tot l’any ia sobre compten amb petits delinqüents cada vegada més ensinistrats, que fugen en bici i es confonen amb la multitud de ciclistes. la contínua presència policial al litoral no evita la sensació d’inseguretat a turistes i públic en general.

El 90% de les víctimes dels robatoris a la platja de la Barceloneta són turistes i la Guàrdia Urbana ha posat en marxa una mesura per ajudar-los un cop han patit el robatori de les seves pertinences. Es tracta d’un ‘kit de supervivència’ que inclou unes xancletes, una samarreta, uns pantalons i un tiquet de metro.

Quant a l'autor

administrator